Černý česnek

Zní to zvláštně - ČERNÝ česnek - ptáte se, co to je? Jde o klasický česnek (Allium sativum L.), který se nechá uzrát za přesně kontrolované vysoké teploty a vlhkosti. S ohledem na použité technologie zpracování trvá proces většinou déle než 40 dní. Z klasického česneku se stane česnek černý, který obsahuje jiné látky, má odlišnou chuť a vůni. Má mnoho zdravotních účinků. Je to SUPERPOTRAVINA se vším všudy.

Bio černý česnek je původem ze Španělska, kde má dlouhou tradici výroby a prodává se jako běžná surovina do většiny domácností. Jeho chuť je velmi osobitá, řekněme, že jde o nasládlou umami chuť s lehkým podtónem česneku, avšak bez typického zápachu a štiplavé ostrosti. Někteří cítí chuť rozinek, lékořice, pečených švestek, balsamica, ale i vanilky. Stejně jako u vína, tak i u černého česneku, se bude chuť měnit v závislosti na vstupní surovině a procesu výroby. Ideálně si každý udělá svůj názor po ochutnání.

20180602_133136

V procesu výroby nejsou použity žádné další přidané látky. Černý česnek je 100% přírodní (BIO), vzniká pouze regulací teploty a vlhkosti. Proto se nejedná o česnek fermentovaný, jak uvádí mnohé zdroje - fermentovaný je technicky nesprávné označení kvůli absenci přidaných kvasinek do procesu výroby. Přirozeně se v něm nachází oxid siřičitý a siřičitany v množství vyšším než 10mg/kg. Tyto látky spadají do kategorie alergenní, proto jsou uvedeny i na obalu našeho výrobku. Není se třeba obávat negativního efektu oxidu siřičitého, pokud by nedošlo ke konzumaci v extrémně vysokých dávkách (několik 60g balení naráz). Přirozený oxid siřičitý a siřičitany mají mimo jiné konzervační účinek, působí jako antioxidant a přispívají k ochranně proti plísním a bakteriím.

Kromě toho má konzumace černého česneku několik pozitivních efektů na lidské zdraví:

Seznam by mohl pokračovat dále.

Pokud se ptáte, jak černý česnek použít? Je to velmi jednoduché. Vyloupané stroužky česneku můžete rovnou přidat do jídla nebo je konzumovat i samotné. My ho máme rádi v salátu, v italské pastě nebo v čerstvém sýru jako dip. Můžete ho dát prakticky všude a vaše jídlo získá chuťově nový rozměr.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení